2011

14 november 2011

Na lang twijfelen hebben we toch besloten om Vroukje te laten inslapen. Vroukje had een gezwel vanaf haar uier tot aan de halverwege haar buik en kon daardoor moeilijk lopen.Vroukje is 29 jaar oud geworden.



6 oktober 2011

Vandaag gevonden op onze oprit : 3 katers en 1 poesje van hooguit 4 weken oud. Voorlopig hebben ze een ruime kamer van 6 x 6 meter tot hun beschikking om rustig op te kunnen groeien.





26 juli 2011

Vanmorgen rond 06.00 uur is Jane bevallen van een zoon genaamd, Eyes Of Nanette geboren. Bij de laatste ronde gisteravond was er nog niets te merken van de aanstaande geboorte. Bij een blik op de camera, zoals we iedere morgen als eerste deden, lag Eyes al bijna droog in de stal. De geboorte was voorspoedig verlopen.





De naam Eyes Of Nanette is gekozen als eerbetoon aan Nanette van Odoorn die wij hebben moeten laten inslapen. Op het moment dat Nanette geeuthaniseerd was heeft de dierenarts een scan gemaakt en zagen wij 2 hele grote ogen van het veulen in moeder Jane.



10 juni 2011

Vandaag is de 16 week oude pup Droppie aangekomen.





6 juni 2011

Penny, het Hampshiredown schaap is vanavond op 11 jarige leeftijd overleden.



24 mei 2011

Vandaag is de 30ste verjaardag van de Merens Prudent en daarmee is hij op dit moment de twee na oudste Merens in Nederland. En uiteraard de oudste Merens met maar één oog.





9 mei 2011

Fairy heeft wederom een epileptische aanval heeft gehad.



1 mei 2011

Magic is vandaag officieel genezen verklaard van de ziekte Droes. (klik hier voor het verloop van de ziekte)



7 april 2011

Vandaag heeft Fairy een epileptische aanval heeft gehad. De pony stond stijf en viel bijna en schudde met het hoofd en draaide met de ogen. Na de aanval was ze doodmoe. Er was twijfel over of het een hersenbloeding was of niet.



30 maart 2011

Dankzij de firma Reinders Ruitersport / Ruitersport.com uit Hoogeveen hebben wij tegen gereduceerde prijzen voldoende warme en waterdichte dekens voor de (mini) shetlanders kunnen aanschaffen.




24 maart 2011

Het flesseveulen Billy B. is vandaag 3 jaar oud geworden.





16 maart 2011

Update van de ziekte Droes bij Magic.

Het jaarverslag 2010 van Stichting Habo's Hof is geplaatst.





9 maart 2011

Update van de ziekte Droes bij Magic.





6 maart 2011

De ernstig vervuilde dekens van, onder andere, Magic zijn opgehaald door Paardendekenwasserij Gasteren.





27 februari 2011

Omdat er rond de ziekte Droes veel onduidelijkheden blijken te bestaan, hebben wij besloten om op onze website de ziekte Droes bij de pony Magic Boy te gaan bijhouden.



11 februari 2011

Wat eerst een redelijk onschuldig, maar hardnekkig virus leek, waar alle paarden en ponies door getroffen waren, bleek bij Magic Boy een bacteriële infectie genaamd Droes te zijn. Magic Boy was als één van de eerste dieren ziek maar in plaats van te herstellen werd hij steeds zieker en zwakker. Hij heeft meerdere antibiotica kuren gehad die niet goed aansloegen. Bijna dagelijks hadden we telefonisch contact met de dierenartsen of kwamen deze zelf polshoogte nemen. Nadat er een neusswab (monster van het snot) was genomen bleek dat Magic Boy Droes heeft. Met de nodige voorzorgsmaatregelen als het vermijden van contact tussen patient en de overige dieren, het ontsmetten van stal en kleding van de verzorger en het schoonmaken van de opengebarsten wond komt Magic er wel bovenop en voorkomen wij de besmetting van de andere dieren waarvan wij inmiddels weten dat op een enkel dier na alle dieren al Droes hebben gehad enkele jaren terug.





12 januari 2011

Alle paarden en ponies in de kapschuur zijn getroffen door een hardnekkig virus. De dieren hoesten ongeveer 2 - 3 dagen heel hard, diep en langdurig. Magic Boy heeft de meeste problemen met dit virus en dus gaan we iedere dag met hem een stuk lopen om hem zo beweging te geven en kan hij onderweg nog een hap gras nemen. Om geen kou te vatten heeft hij een warme deken op.






Copyright ©: Habo's Hof (2005-2017)