2010

28 december 2010

Na een korte periode waarin de gezondheid van Mistrall M., hard achteruit ging als gevolg van hartfalen en het niet meer sluiten van de hartkleppen, hebben wij vandaag moeten besluiten om Mistrall verder lijden te sparen en hem te laten inslapen. Het falen van het hart zou tot gevolg hebben dat hij langzamerhand zou "vollopen" (= vocht achter de longen krijgen en stikken). Hij was gedesoriënteerd, struikelde in de wei en kon amper op de benen blijven staan. Hij hoestte en gaapte veel, ging minder eten en vermagerde. Daarnaast vertoonde zijn lichaam grote vochtplekken. De laatste dagen verhevigden de symptomen zich heel erg snel. Mistrall is ruim 26 jaar oud geworden.

17 december 2010

Wij hebben, mede om persoonlijke redenen, besloten om te stoppen met het begeleiden van stagiaires. De lopende afspraken komen wij uiteraard na, maar er worden geen nieuwe stageplekken meer aangeboden.7 december 2010

Vandaag hebben wij in overleg met de dierenarts besloten om Nanette te laten inslapen. Door een ongeluk is haar linkervoorbeen verbrijzeld geraakt waardoor ze vele jaren probleemloos met een krom gegroeid voorbeen heeft geleefd. De laatste maanden merkten wij dat ze het been meer en meer ontlastte en pijn had. De laatste paar dagen lag ze op stal en in het land en kon bijna niet meer lopen. Nanette is ruim 33 jaar oud geworden.

5 december 2010

aangekomen : de 24 jarige Shetland pony Alco van Cornley St. 958. Alco komt op Habo's Hof genieten van zijn welverdiende pensioen. Alco is de vader van Janny van Mulderskamp

21 november 2010

De merrie Janny van Mulderskamp is aangekomen. Janny komt van haar vroeg pensioen genieten.

10 November 2010

Van een diervoeder fabrikant hebben wij een donatie gekregen in de vorm van 900 kilo merriebrok.12 oktober 2010

Vandaag hebben wij de merrie Kilaine moeten laten inslapen op de jonge leeftijd van 15 jaar. Kiliaine is waarschijnlijk door een infectie ernstig hoefbevangen geraakt. Om de 4 weken werd ze bekapt maar helaas was het hoefbeen al zover gekanteld dat ze geen paardwaardig bestaan meer kon leiden en het dus onverantwoord was haar verder te laten leven.

1 oktober 2010

Na een periode van steeds slechter gaan lopen, omvallen en het zichzelf bevuilen hebben wij Hektor vandaag laten inslapen. Van de grote, duidelijk aanwezige, waakse Duitse Herder was de laatste maanden al niet veel meer over.

17 september 2010

In overleg met de dierenarts hebben we moeten besluiten om de Fjord Jelke te laten inslapen. Jelke leed aan de ziekte van Cushing. Sinds juni dit jaar kreeg hij medicijnen die zijn leven dragelijk maakten, maar niet de tumor konden genezen. Afgelopen week, werd hij weer ziek. Kreupel, linksvoor en linksachter en hij begon te zwabberen onder het lopen. Pijnstilling hielp niet voldoende meer.17 augustus 2010

Helaas hebben wij vannacht moeten besluiten om de dwerg merrie Aranka te laten inslapen. Voor de 3e keer binnen een jaar is Aranka getroffen door een verstopping in de maag / darmen. De geroepen dierenartsen hebben alles wat in hun macht lag gedaan om Aranka er weer bovenop te krijgen. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Onze kleine maar dappere en duidelijk aanwezige Aranka mocht slechts 3 jaar oud worden. Door de dwerggroei had Aranka bijvoorbeeld naast haar verkeerd gebouwde achterbenen een afwijkend gebouwde schedel waardoor haar onderkaak veel langer (ruim 2 cm) was dan haar bovenkaak. Het gevolg hiervan was dat er geen enkele tand tegenover een ander tand of kies stond en Aranka heel slecht kon eten. Door de stand van de kaken was het voor een tandarts of dierenarts ook vrijwel onmogelijk om haar tanden en kiezen te behandelen.

6 augustus 2010

De medicijnen, die normaliter aan mensen worden voorgeschreven tegen de ziekte van Parkinson, hebben op het ziekte beeld van Jelke een positieve invloed. Jelke lijdt aan de ziekte van Cushing (Goedaardige tumor in de hypofyse (= pijnappelklier). De tumor in de hypofyse zorgt voor een verhoogde productie van corticosteroïden door de bijnieren.) Eigenlijk zagen we na anderhalve week al een behoorlijke verbetering maar nu 6 weken weken na gebruik van de medicijnen loopt hij er ogenschijnlijk weer bij alsof er niets aan de hand is.

10 juli 2010

Na een kort verblijf hebben wij gelukkig voor Maxi een super nieuw huis gevonden waar ze zich direct helemaal op haar gemak voelde.

18 juni 2010

Aangekomen : Maxi, een 8-jarige Bobtail in verband met ziekte van haar baasje

31 mei 2010

Doed, de mooie, geweldige, grote, en altijd vriendelijke reus is niet meer. Vanmorgen bij het naar buiten zetten van de paarden is Doed gestruikeld over de drempel en lelijk gevallen. Ze kon niet meer zelfstandig overeind komen. We hebben met hulp van buren nog van alles geprobeerd, maar niks hielp. Het leek wel of Doed haar linkervoorbeen en rechterachterbeen het gewoon niet meer deden. De geroepen dierenarts dacht aan een Tia. We hebben daarop besloten om haar te laten gaan. Klik hier voor het hele verhaal van Doed.

16 mei 2010

Een gedeelte van de ponies van een grote fokker van mini ponies en shetlanders is nu een jaar bij ons. Tijd voor wat nieuwe foto's van : Sarouscka & Nanette, Prisette, Stormy, Magic Boy, Gerben en natuurlijk onze lieve dwerg Aranka.

2 april 2010

De Friese stermerrie Doed is vandaag 28 jaar oud geworden.

24 maart 2010

Het moederloze veulen Billy B. is vandaag 2 jaar oud geworden.

17 maart 2010

Schaapje Lucie hebben we laten inslapen. Ze had geen tanden meer en we hebben haar nog enige tijd slobber gevoerd. Maar toen dat ook niet meer ging hebben we besloten om haar te laten inslapen.19 februari 2010

Op 13 jarige leeftijd is het varken Snuitje in zijn slaap overleden.29 januari 2010

Vanaf vandaag in de winkel : Bit, het magazine voor de paardenliefhebber met daarin een uitgebreid aandacht voor Habo's Hof.

17 januari 2010

In het radio programma "Noordmannen" op Radio Noord live uitgezonden vanuit Ter Apel, zijn wij geinterviewd over het wel en wee van Habo's Hof door de presentatoren Okkie Smit en Alex Vissering.
G. Platen

11 januari 2010

Het Jaarverslag 2009 van Stichting Habo's Hof is geplaatst.9 januari 2010

Het tweede jeugdboek, Vicky, geschreven door Tjits Puijker nu bij voor inschrijven te koop bij Habo's Hof. Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan Stichting Habo's Hof.

Op de omslag van het boek staat een foto van de oude Friese merrie Doed die bij ons in opvang staat.

"
Als de buurman zijn oude paard niet langer kan onderhouden, roept hij de hulp in van Tom. Tom en Vicky besluiten hem te helpen, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn. Met het oude paard beleven ze een spannend avontuur, dat gelukkig aan het eind toch nog goed afloopt. Een verhaal over echte vriendschap en dierenliefde! "

Klik hier voor meer informatie over het boek "Vicky"4 januari 2010

Vandaag hebben wij de omslag van het boek "Vicky" van Tjits Puijker ontvangen met daarop de foto van de oude merrie Doed. Binnenkort zullen we meer informatie kunnen geven over het boek wat medio maart gaat verschijnen.


Copyright ©: Habo's Hof (2005-2017)