2009

28 december 2009

Wij hebben 160 pak gerste- en tarwestro gekregen van een buurtgenoot van het land van de ponies in Exloo.13 december 2009

Vandaag hebben wij de 9 resterende merries van de kudde die nog in hun eigen weiland in Exloo liepen opgehaald. In verband met het overlijden van de eigenaresse hebben wij de zorg van deze 9 ponies op ons genomen en werden ze dagelijks door ons voorzien van water en voer. We hebben de merries vandaag, eerder als oorspronkelijk de bedoeling was, opgehaald. Dit in verband met de verwachte verslechterende weersomstandigheden en het feit dat het land waarin de ponies liepen verkocht is. Nu is de gehele kudde weer kompleet.

2 december 2009

Na een verblijf van twee en half jaar is Otto door zijn baasje weer opgehaald.

24 november 2009

Onze oudste kleine schapenkoningin Juultje is op de respectabele leeftijd van ruim 14 jaar in haar slaap overleden. Juul gedroeg zich als een hondje en liep daarom ook regelmatig los op erf en kon zodoende ook worden bijgevoerd.

12 november 2009

Het Paardenblad Bit heeft ons geïnterviewd over het "wat te doen met je oude paard". In de uitgave van het blad Bit van januari 2010 zal een reportage gepubliceerd worden. Hierop vooruitlopend heeft uitgeverij Reed Business op www.horses.nl een artikel geplaatst. Klik hier voor het artikel.28 september 2009

Vanacht is poes Wijffie in haar slaap vredig ingeslapen. Ze heeft de respectabele leeftijd van 22 jaar behaald. Wijffie was reeds geruime tijd blind en doof.

26 september 2009

We hebben moeten besluiten om de Parson Jack Russell Terriër Bobo te laten inslapen. Volgens onze informatie was hij 12 jaar oud maar volgens de dierenarts was hij minstens 15 jaar oud. Toen Bobo kwam was hij zwaar ondervoed, bijna uitgedroogd, had een vergroeïng in de ruggewervel en een zwaar verwaarloosd gebit. We hebben Bobo in 4 maanden weer op het juiste gewicht gekregen en hem lekker laten doen wat hij zelf wilde. Maar hij was gewoon op.

10 september 2009

Wij hebben de merrie Sonette op 28 jarige leeftijd laten inslapen om haar verder lijden te besparen. Ze had een groot kanker gezwel aan een van de spenen van de uier, leed aan hoefbevangenheid en wel zo erg dat ze op de punt van het gekantelde hoefbeen liep. Daarnaast had ze last van hartfalen.7 september 2009

Vanmorgen vonden wij het schaap Odille dood in de stal. De doodsoorzaak is ons helaas onbekend. Ze is maar 6 jaar oud geworden.1 september 2009

Onze paarden stal moeder, de Friese merrie Bianca, hebben wij vandaag, op ruim 28 jarige leeftijd, moeten laten inslapen. Oma Bianca, zoals de zoon van onze hoefsmid haar altijd noemde, liep de laatste tijd erg slecht. Vorige week dachten we dat ze een lichte hersenbloeding heeft gehad. Ze liep namelijk zo scheef als een krab door het land. Dat is niet een paardwaardig bestaan meer. Zeker niet voor deze oude trotse merrie. Want dat was ze!! De dierenarts adviseerde om haar te laten inslapen. Vanaf 2004 mocht ze hier van haar pensioen gaan genieten en nu heeft ze haar rust verdiend.

31 augustus 2009

We hebben de bonte shetlandmerrie Beautifull Surprise uit de kudde in Exloo gehaald en naar Habo's Hof gebracht om haar te kunnen verzorgen. Beautifull Surprise zonderde zich af en is niet meer in staat om voldoende voedingstoffen uit het gras te halen. Ook Beautifull Surprise zullen we nu gaan voeren met Subli Seniores Priores.

De merrie Vivanthi die uiteindelijk niet drachtig bleek te zijn hebben wij weer bij de kudde gevoegd.

27 augustus 2009

Wij hebben het schaap Trijntje in moeten laten slapen. Wegens vergevorderde slijtage in de schouder was normaal lopen voor haar niet meer mogelijk. Trijntje is 10 jaar oud geworden.

18 augustus 2009

Van de 27 jaar oude Friese ster merrie Doed zijn foto's gemaakt waarvan er één op de omslag van een jeugdboek over paarden zal worden gebruikt. Binnenkort zullen we meer informatie kunnen geven over het boek.

10 augustus 2009

Naast de 13 ponies die Habo's Hof in opvang heeft gekregen hebben we tot medio oktober de zorg over de overgebleven 9 ponies, die in hun vetrouwde weiland in Exloo lopen, op ons genomen. Medio oktober zullen deze ponies weer bij de kudde gevoegd gaan worden.

22 juli 2009

Poes Smokey is op 16-jarige leeftijd in haar mandje overleden. De laatste paar weken ging Smook hard achteruit. Ze leek dement te zijn en liep bijvoorbeeld op plaatsen die ze altijd gemeden heeft omdat daar honden lopen.

21 juli 2009

Vandaag is SBS6 opnieuw geweest om opnamen maken voor het programma "Hart van Nederland" in verband met de toegenomen aantal verwaarlozingen van met name honden en paarden. Ook wij worden helaas steeds vaker geconfronteerd met verwaarloosde dieren omdat de eigenaar er zelf niet meer voor kan zorgen in geval van bijvoorbeeld ziekte en anderen niet de juiste zorg bieden of de dieren zelfs helemaal niet verzorgen. Veelal is de eigenaar niet eens van op de hoogte. Als voorbeeld zijn beelden gemaakt van de hond Bobo, pony Kilaine en poes Wijffie.

Klik hier voor de reportage in Hart van Nederland

17 juli 2009

De firma Wildkamp, dé groothandel in technische en aanverwante artikelen voor de landbouw, industrie, recreatie. klusbedrijven, weg- en waterbouw en installateurs, heeft Stichting Habo's Hof tegen zeer gereduceerde prijzen kunststof voerbakken geleverd waardoor de slobber voor de oude ponies makkelijker gevoerd kan worden.

12 juli 2009

De eerste van drie schuilhutten is geplaatst voor de drachtige merrie Vivanthi. Met dank aan Borg Houtbouw te Eenum (Gr.).

29 juni 2009

Vandaag hebben we met pijn in het hart Bor laten inslapen. De laatste week verslechterde zijn toestand ineens heel erg hard. Bor viel zomaar om, had moeite om zich staande te houden en kan amper nog lopen. Hij mocht maar 7 jaar oud worden.

28 juni2009

Aangekomen : Vivanthi, een 5-jarige drachtige merrie. We hebben haar uit de kudde gehaald zodat ze op Habo's Hof in alle rust kan bevallen. Ze is uitgerekend op 17 juli.

9 juni 2009

Aangekomen de merries Vroukje (1983) en Stormy (1981) in verband met het overlijden van de eigenaresse. De ponies komen op Habo's Hof van hun pensioen genieten. We hebben de ponies uit de kudde gehaald omdat ze extra verzorging moeten hebben.

5 juni 2009

Vandaag komen de shetlanders Gerben van Odoorn (5 juni 1992 en zoon van Birling Snowknight) en Magic Boy van de Meidoornlaan (29 mei 1997 eveneens zoon van Birling Snowknight) naar Habo's Hof. In verband met het overlijden van de eigenaresse komen zij naar Habo's Hof om van hun "vroeg pensioen" te genieten. Om de beide heren een verder eenzaam bestaan te besparen zijn ze gecastreerd op de kliniek van Arts & Dier in Klijndijk zodat wij ze binnenkort bij de rest van de kudde van kunnen voegen.2 juni 2009

Aangekomen : de twenter merrie Aranka van Odoorn. Ook Aranka komt op Habo's Hof in verband met het overlijden van de eigenaresse.

Aangekomen: de poes Woei. Na het overlijden van de eigenaresse kwam Woei niet meer thuis. Na het plaatsen van een vangkooi is Woei gevangen en net als een gedeelte van de ponies ook naar ons gebracht .

19 mei 2009

Aangekomen : de shetland merries Pricette, (zuster van Nanette en Sonette ) Wiara (dochter van Pricette) en Kilaine. De ponies komen in verband met het overlijden van de eigenaresse op Habo's Hof van hun pensioen genieten. We hebben de ponies uit de kudde gehaald omdat ze extra verzorging moeten hebben.

17 mei 2009

Aangekomen : de mini shetlander hengst Birling Snowknight (24) en de shetland merries Sonette (28), Nanette (32) en Sarouschka (28) in verband met het overlijden van de eigenaresse. De ponies komen op Habo's Hof van hun pensioen genieten.

11 mei 2009

Bobo, de 12-jarige Parson Jack Russell Terriër is vandaag door de dierenarts onderzocht. Hij was zwaar ondervoed, bijna uitgedroogd, heeft een vergroeïng in de ruggewervel en zwaar verwaarloosd gebit. Daarnaast had hij prostaat klachten en is hij op advies van de dierenarts gecastreerd. Verder is vastgesteld dat zijn gezichtsvermogen nog zo'n 50 % is.

9 mei 2009

Aangekomen: Bobo, een 12 jarige Parson Jack Russell Terriër. Zijn bazin heeft aan een ernstige ongeval hersenletsel overgehouden en kan dus niet meer voor hem zorgen. Bobo is sterk vermagerd en we gaan hem nu eerst weer op gewicht en in conditie brengen en dan op zoek naar een nieuw thuis.

2 mei 2009

De schapen zijn, op de oudste 3 na, allemaal weer geschoren.

26 maart 2009

Billy B. 1 jaar bij ons.24 maart 2009

Billy B. , het moederloze veulen viert zijn eerste verjaardag.

24 februari 2009

Vandaag is Billy B. het flesseveulen alweer 11 maanden oud: dus tijd voor

16 februari 2009

In overleg met de eigenaren en de dierenartsen hebben wij vandaag het schaap Witje in laten slapen omdat haar lichaam niet meer wilde. Witje heeft de respectabele leeftijd van 13 jaar bereikt.

2 februari 2009

Hart van Nederland van SBS 6 heeft vandaag een reportage gemaakt op Habo's Hof. Dit naar aanleiding van de constatering door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) van de toename in de meldingen over verwaarlozing van paarden in 2008. De hoofdrol was voor de 33-jarige Indy, die op zijn oude dag nog de zorg van een moederloos veulen op zich genomen heeft.

Klik hier voor de reportage van Hart van Nederland.

Klik hier voor het verhaal van Indy

25 januari 2009

Lobbes is opgehaald door zijn pleeggezin waar hij samen met een andere hond en katten gewoon in huis kan zijn. Bij ons is dat niet mogelijk. Hij gaat nu zijn quarantaine tijd doorbrengen in Friesland.
Studiohan

24 januari 2009

Billy B. is vandaag 10 maanden oud, dus wat

21 januari 2009

Het Jaarverslag 2008 van Stichting Habo's Hof is geplaatst.18 januari 2009

Aangekomen : Lobbes, een 8-jarige Bobtail (Old English Sheepdog). Lobbes moet, in verband met emigratie van zijn eigenaren naar Groot-Brittannië, tot begin april in Nederland in quarantaine blijven.
Copyright ©: Habo's Hof (2005-2017)