ANP 7 augustus 2007

Dierenasiel vangt vaker paarden op

TER APEL (ANP) - Na honden en katten worden tegenwoordig ook steeds vaker paarden naar het asiel gebracht. Habo’s Hof, een landbouw- en huisdierenopvang in het Groningse Ter Apel, krijgt wekelijks één of twee paarden binnen.

Met twaalf paarden is de opvang echter vol en is er een opnamestop ingesteld, aldus Paul Hauer van Habo’s Hof dinsdag.

Wekelijks worden paarden die te oud zijn om aan wedstrijden mee te doen, geblesseerd zijn of gewoonweg niet meer gewenst zijn, aangeboden aan de opvang. „De dieren zijn voornamelijk afkomstig uit het westen en zuiden van het land”, vertelt Hauer. „Hier in het noorden is genoeg weide om de paarden te laten grazen en zijn die plekken ook betaalbaar. In het westen is dat natuurlijk een ander verhaal. De eigenaren kunnen of willen die bedragen kennelijk steeds minder betalen.”

Sinds een jaar worden steeds meer paarden bij de opvang binnengebracht. Tot nu toe nam de opvang de dieren gratis over van de voormalige eigenaar, maar dat is financieel niet meer te doen. „We bekostigen de zorg nu van ons eigen geld. We waren niet berekend op zo veel paarden. Voortaan zullen we er een bijdrage van de eigenaar voor moeten vragen.”


Copyright ©: Habo's Hof (2005-2017)