Varkens historie

Bob (2003)


Bob is een mini varken wat als cadeau gegeven is op een bruiloft. Hij woonde bij een gezin in een woonwijk waar hij overlast voor de buurt veroorzaakte en moest dus weg.
Als hij geborsteld werd ging hij er lekker voor liggen en genoot van de aandacht die hij kreeg. Bob had ook voetbal talent. Hij speelde uren achtereen met een voetbal.
Binnen een aantal dagen hebben we een goed tehuis voor Bob gevonden.
Hij loopt nu tussen de damherten, kippen en eenden bij een minicamping.Bonnie (30 juni 1997 - 21 september 2007)


Bonnie hebben we gekocht zodat Snuit niet meer alleen was. Bonnie was te jong toen ze bij haar moeder werd weggehaald en dus had ze extra zorg nodig de eerste maanden.
Bonnie genietend van de zon op haar favoriete plekje.
Ook Bonnie liep regelmatig los op het erf en zocht dan altijd de plekjes op waar ze lekker kon wroeten
Dat Bonnie ook een eigen willetje had bleek toen Margreet pruimen van de boom aan het plukken was en deze verdeelde over Snuit, Bonnie en zichzelf. Bonnie vond echter dat zij meer recht had op een pruim als de anderen en dus zette ze haar tanden in het onderbeen van Margreet. De foto toont de wond enige dagen na de beet van Bonnie waarbij de afdruk van de tanden duidelijk zichtbaar zijn.
Na een mooi leven van ruim 10 jaar hebben we laten inslapen omdat ze alsgevolg van een hersenbloeding helemaal apatisch was en nergens meer op reageerde.

Snuitje (9 januari 1997 - 19 februari 2010)


Snuitje (Göttinger kruising). Snuitje leefde in de woning van de fokker onder de trap in een kast en deed hij zijn behoeften op de kattenbak.
Snuitje is gecastreerd en daardoor een heel lief en aanhankelijk varken geworden.
Snuitje is op ruim 13 jarige in zijn slaap overleden.

naar boven


Copyright ©: Habo's Hof (2005-2017)