Schapen

Schapen

Door de Mond- en Klauwzeer uitbraak in 2001 en de daaruit voortvloeiende wijzigingen in de regelgeving, zijn vele hobby fokkers gestopt met het houden van schapen en geiten. Voor diverse hobby fokkers hebben wij in eerste instantie de dieren opgevangen en getracht een nieuw tehuis voor deze dieren te vinden.

Naast opvang van schapen geven wij ook advies en bemiddelen wij bij aan- en verkoop van schapen.


Wij zijn met de Ouessant schapen gestart omdat deze schapen klein en makkelijk hanteerbaar zijn en weinig onderhoud vragen.

- Klik hier voor meer info over Ouessant schapen


Via via kwamen wij terecht bij een van de grootste fokkers in Nederland van de Ryeland schapen. De kop vol met wol en het scherpe contrast met de veel kleinere Ouessant schapen deed ons besluiten om een ooi aan te schaffen.

- Klik hier voor meer info over Ryeland schapen
Naar aanleiding van demonstraties wolbewerking op een plaatselijk jaarmarkt kwamen wij in contact met iemand die Drentse Heideschapen bezat. Wij konden de wol van de schapen ophalen. Tijdens het gesprek bleek dat de eigenaar een eenjarige ooi en twee ooilammeren naar de slacht wilde brengen. Wij hebben het 3-tal overgenomen.

- Klik hier voor meer info over Drentse HeideschapenReynie, een mengelmoes van rassen


Tja en er gebeuren wel eens ongelukjes. Dit is Reynie. Haar moeder is Drentse Heideschaap x Ouessant . Haar vader is een Ryeland . Reynie vertegenwoordigt de drie schapenrassen in èèn.

Reynie

naar boven


Copyright ©: Habo's Hof (2005-2017)