Opvang Schapen historie

Witje (1996)

Witje en dwerggeit Belletje zijn naar Habo's Hof gekomen omdat hun eigenaren noodgedwongen moesten verhuizen naar een bejaardenwoning. Bij aankomst lag Witje lekker op de dikke laag stro tegen de meegekregen pakken hooi aan in de trailer.
Witje en Belletje begonnen direct te eten na binnenkomst in hun nieuwe tijdelijke stal. We laten de dames aan de overige schapen wennen en als alles goed gaat kunnen ze straks gewoon bij de rest van de schapen in.
Helaas heeft Witje maar kort kunnen genieten op Habo's Hof. Na 2 maanden hebben wij moeten besluiten na overleg met de eigenaren en dierenartsen om haar te laten inslapen. Haar lichaam wilde niet meer. Ze kon niet meer lopen en kreeg door het vele liggen onder andere problemen met de ademhaling. Witje heeft de respectabele leeftijd van 13 jaar behaald.


Trijntje (1999)


Omdat Trijntje (Blauwe Texelaar 1999) al 8 jaar oud was en het aflammeren voor haar een probleem werd hebben medewerkers van een kinderboerderij een goed tehuis gezocht voor Trijntje waar ze de laatste jaren van haar leven kon doorbrengen.
Na een verblijf van bijna 2 jaar hebben wij Trijntje moeten laten inslapen. Wegens vergevorderde slijtage in de schouder was normaal lopen voor haar niet meer mogelijk. Trijntje is 10 jaar oud geworden.Penny (2000 - 6 juni 2011)


Omdat Penny (2000) 7 jaar oud was en het aflammeren voor haar een probleem werd hebben medewerkers van een kinderboerderij een goed tehuis gezocht voor Penny waar ze de laatste jaren van haar leven kon doorbrengen.
Copyright ©: Habo's Hof (2005-2017)