Opvang Poezen


Tijger (juli 2004)


Voor het begin van de zomervakantie vonden wij langs de weg eerst een rood katertje van enkele weken. Na goed en wel van de schrik bekomen te zijn liep daar plots een wit poesje. Na nog eens 200 meter gereden te hebben met inmiddels de beide poesjes op schoot liep het tweede witte poesje op de weg.
Zonlicht is goed voor ieder dier dus hebben we de jonge poesjes overdag in een ren gehouden waar ze kunnen klimmen en klauteren terwijl de schapen een oogje in het zeil houden.
Voor een poesje hebben wij vrij snel na de vondst een ander tehuis gevonden. Inmiddels zijn de andere twee, Panda en Tijger, gesteriliseerd en gecastreerd.
Omdat Panda het zusje van Tijger doof is hebben wij de beide poezen in een buitenren gehouden. Hier kunnen ze genieten van de zon en de buitenlucht.'s Nachts kanTijger genieten van zijn vrijheid en kan hij op rooftocht gaan en kan zelf bepalen wat hij wel of niet wil doen. Mr. Poes gedraagt zich als een vader figuur en neemt Tijger telkens mee op sleeptouw.
Panda (juli 2004)


Panda hebben we gevonden langs het kanaal. Samen met haar broer en zus zijn ze voor de zomervakantie als kittens uit de auto gezet.
Er wordt gezegd dat witte poezen vaak doof zijn. In het geval van Panda is dat ook zo. Ze hoort helemaal niets. Ze reageert op trillingen via bijvoorbeeld de vloer als je bij haar in de buurt komt.
Omdat Panda doof is en dus geen gevaar kon inschatten hebben wij besloten om een buitenren voor de poezen te kopen. Zo konden ze naar hartelust spelen, ravotten en van de zon en de buitenlucht genieten. Het raam van de blokhut stond open zodat ze zelf konden bepalen of ze binnen of buiten wilden zijn.


Na lang zoeken hadden wij mensen gevonden die Panda een mooi leven konden bieden ondanks haar handicap. Panda was enigst kind en kreeg zo alle aandacht die ze nodig had zonder dat haar leven in gevaar kwam omdat ze doof is. Helaas heeft Panda ook evenwichtsproblemen waardoor het onmogelijk is gebleken om haar in een woonhuis te houden. Panda is daarom weer bij ons terug en we hebben het buitenverblijf vergroot. Panda ligt nu bijna de hele dag buiten, weer of geen weer.
Mr. Poes (1995)


Poes, rode kater van 12 jaar oud. Omdat zijn bazin door omstandigheden moet verhuizen naar een appartement in het centrum van Emmen en Poes gewend is om buiten te leven wordt hij een echte boerderij kat en kan rustig genieten van zijn oude dag.
We hebben Poes een aantal weken binnen gehouden om hem te laten wennen aan zijn nieuwe omgeving. Nu kan hij de hele dag naar buiten als hij dat wil.De eerste stappen van Poes op het erf

Klik hier om naar de galerie te gaan.


Poes voelt zich al helemaal thuis en "helpt" hier mee om de stallen klaar te maken voor de paarden.
Lekker genieten in de najaarszon.
Meneer Poes heeft iets met ladders.....

Kareltje de Wilde


Reeds geruime tijd hadden wij het vermoeden dat er een derde kat in de schuur mee at en vertoefde. Telkens als we in de buurt van de kat kwamen maakte deze zich uit de voeten en liep het bouwland in.
Nu is de kat alle uren van de dag in de schuur of kapschuur te vinden en heeft daar een plekje gevonden en is geaccepteerd door Smokey en Mr. Poes.

naar boven


Copyright ©: Habo's Hof (2005-2017)