Opvang Paarden

De stallen nu


Habo´s Hof beschikt momenteel over 13 ruime paardenboxen waarvan hier een gedeelte zichtbaar is.
De stallen zijn grotendeels geplaatst onder een kapschuur waardoor de paarden veel frisse lucht krijgen en toch droog en uit de wind staan.
In een aantal boxen hebben de paarden de mogelijkheid om over de tussenwanden met elkaar te buurten.Hoefsmid Johan van der Woude komt elke 8 weken.

Klik hier om naar de galerie te gaan.
Juultje (Paskjell, 29 april 1995)


Fjordenmerrie welke in ruil voor een goed tehuis aan Stichting Habo's Hof ter beschikking is gesteld als therapiepaard voor mensen met een beperking.
Juultje maakt kennis met haar nieuwe woonomgeving.
Juultje is een lieve rustige pony die uitermate geschikt is voor o.a. voltige.
Rambo (1995)


In verband met de emigratie van de eigenaren werd er een goed plekje voor Rambo gezocht. Rambo en de ram Alex kunnen het prima met elkaar vinden.
Rambo heeft een eigen plekje tussen de struiken en onder de bomen gevonden die hem beschermt tegen regen en zon.Rambo heeft een enorme "onderbeet". Dit betekent dat de onderkaak langer is als de bovenkaak en de snijtanden elkaar niet raken waardoor het eten van onder andere hooi en gras erg moeilijk is. Daarnaast slijten de tanden van Rambo hierdoor minder goed en moet hij regelmatig door de paardentandarts behandeld worden.Alco van Cornley (6 mei 1986)

De moorkopschimmel dekhengst Alco is op 24 jarige leeftijd naar Habo's Hof gekomen om te genieten van zijn welverdiende pensioen.

Janny van Mulderskamp 25 mei 1994

Jane is een dochter van Alco van Cornley en eveneens een moorkopschimmel.
Jane blijkt toch nog drachtig te zijn van de hengst Firo van de Halve Maan.
Jane hoogdrachtig (circa 1 week voor de geboorte bleek achteraf)
Jane met het pasgeboren hengstveulen Eyes of Nanette. Net als zijn moeder is ook hij een moorkopschimmel.
Na het overlijden van de eigenaresse heeft Habo's Hof de zorg voor 22-tal mini ponies / shetlanders op zich genomen en kunnen de dieren van hun pensioen gaan genieten.

Nanette van Odoorn (27 mei 1977 - 7 december2010)


Nanette is een volle zuster van Sonette. Nanette heeft een verbrijzeld linkervoorbeen waardoor deze krom staat (Nanette links op de foto, rechts staat Sarouchka). Haar stokmaat is slechts 85 cm.Sonette van Odoorn (9 mei 1981 - 10 september 2009


Sonette is een Kroon merrie en volle zuster van Nanette. Sonette is te herkennen aan haar sokjes onder aan de benen. Haar stokmaat is 88 cm.
Helaas heeft Sonette maar kort van haar nieuwe plekje kunnen genieten. We hebben haar op 28-jarige leeftijd moeten laten inslapen. Ze had een totaal verkankerde speen van de uier, leed aan hoefbevangenheid en wel zo erg dat ze op de punt van het gekantelde hoefbeen liep (zie foto), en ze had last van hartfalen.Sarouschka van Odoorn (16.06.1981 - 10.02.2014)


Sarouschka is duidelijk te herkennen aan de vele wit haren op het hoofd. Haar stokmaat is slechts 83 cm.

Sarouchka van Odoorn en Nanette van Odoorn 1 jaar op Habo´s Hof.Birling Snow Knight (11 juni 1984)


Birling Snow Knight is een goedgekeurde mini shetland dekhengst die zijn sporen in de fokkerij heeft achtergelaten. Zijn stokmaat is slechts 80 cm. Ondanks zijn respectabele leeftijd mag hij graag laten zien dat hij hengst is.Studiohan

Studiohan

Studiohan


Prisette van Odoorn (30 mei 1979- 8 september2014)


Shetland merrie Prisette is een zuster van Nanette en Sonette. Prisette is een Preferente merrie.

De manen en staart van Prisette zijn ontklit en kunnen nu weer wapperen in de wind.Prisette een maand op Habo's Hof. Ze begint nu weer normale vormen te krijgen.Prisette na 5 maanden op Habo's Hof.Prisette 1 jaar op Habo´s Hof.


Pricette op 29 mei 2014 haar 35e verjaardagWiara van Odoorn (19 juni 1984)


Shetland merrie Wiara is een dochter van Prisette. Wiara is een Kroon preferente merrie.
Wiara, de mini Fries met sokken aan de benen.

Kilaine van Odoorn (11.04.1995 - 12.10.2010)


Kilaine is een dochter van Birling Snowknight. Ze is ernstig hoefbevangen en heeft daardoor problemen met lopen.
We hebben haar op pijnstillers gezet om de pijn weg te nemen en haar zo een paardwaardig bestaan te geven.
Op te veel te jonge leeftijd van 15 jaar hebben wij Kilaine moeten laten inslapen. Kiliaine is waarschijnlijk door een infectie ernstig hoefbevangen geraakt. Om de 4 weken werd ze bekapt maar helaas was het hoefbeen al zover gekanteld dat ze geen paardwaardig bestaan meer kon leiden en het dus onverantwoord was haar verder te laten leven.
Aranka van Odoorn (2007 - 17.08.2010)


Aranka is een klein uitgevallen mini shetlander.
Aranka staat samen met Kilaine in een apart stukje land. Kilaine beschermt Aranka alsof het haar eigen veulen is.


Aranka is als één van de weinige paarden niet bang voor varkens. Ze staat hele tijden neus aan neus met het varken Snuitje.Aranka, onze kleine, grote dwerg, kan zich in de kudde met 6 andere merries goed staande houden. Doordat ze een buitenbeentje is moet ze soms extra moeite doen om bij haar voer te komen maar dat is voor haar juist heel goed. Door haar dwerggroei moet haar lichaam getraind blijven worden. Hier wordt Aranka bekapt door onze hoefsmid Johan van der Woude.Gerben van Odoorn (5 juni 1992)


Gerben (rechts ) is een zoon van Birling Snowknight (links)

Gerben in volle galop genietend in de sneeuw (januari 2010)
Gerben is nu bij een jaar geleden gecastreerd. Helaas kan hij nog niet bij merries in het land en daarom loopt hij nu apart naast merries zodat ze langzamerhand aan elkaar kunnen wennen.Magic Boy van de Meidoornlaan (29 mei 1997)


Magic Boy heeft een vliegendeken op omdat hij anders niet buiten kan lopen in de zomer. Hij heeft enorm veel last van zomereczeem.Magic Boy is nu bijna een jaar geleden gecastreerd en inmiddels loopt hij al 5 maanden bij de oudste merries in het land. In het begin vwas het wel even wennen voor hem maar nu breekt hij zijn stal bijna af als de buurvrouwen Sarouchka en Nanette eerder naar het land gaan als hijzelf. (op de achtergrond staat Vroukje)Vroukje van Odoorn (19 juni 1983-14 november 2011)

Vroukje is aan één oog voor 80% blind.
We hebben voor Vroukje een box waar ze alleen in staat en in haar veretrouwde omgeving ongestoord kan eten. Overdag loopt ze samen met de andere oudjes in een aparte weide.


Stormy van Odoorn (24 april 1981-13 januari 2013)
Stormy een klein jaar op Habo´s Hof. Omdat stormy dampig is hebben wij haar op dieet gezet zodat ze minder overgewicht heeft en daardoor minder problemen heeft met ademhalen.In de nacht van 12 op 13 januari 2013 is getroffen geraakt door acuut hartfalen. Tijdens de laatste voerronde ontdekten wij wit schuim in de neusgatebn en de mond. De gewarschuwde dierenarts kon niets ander meer doen dan Stormy uit haar lijden te verliossen en heeft haar geëuthanaseerd.
Stormy is bijna 32 jaar oude geworden.Beautifull Surprise (Bontje) (1987)


Vivanthi van Odoorn (10 juni 2004)


Vivanthi was drachtig gescanned in 2008. We been haar naar Habo´s hof gehaald om haar de te kunnen observeren middels camera´s en indien nodig in te grijpen. Helaas heeft ze haar veulen rijdens de dracht verloren. Nadat wij ons er van vergewist hadden dat ze niet meer drachtig was hebben we Vivanthi teruggebracht naar de kudde.Narischa van Odoorn (19 juli 1998)


Jewel van Odoorn (schimmel 6 mei 1994)


Belle (20.07.2008) N-Cheerfull (18.05.1998)


Yvette van Odoorn (3 mei 1985)


Tabitha van Odoorn (9 mei 1982 - 7 april 2012)


Bellrose van Odoorn (27 juli 2008)


Fairy Fiction (24 mei 1982)


Oktober 2010

We hebben de ponies van in een drietal groepen verdeeld. De oudste ponies en de ponies die meer verzorging nodig hebben. Magic Boy, Sarouscka, Nanette, Jewel, Pricette, Vroukje. Op de foto v.l.n.r. Jewel, Magic, Vroukje, Pricette


December 2010

De Tweede groep bestaat uit (v.l.n.r.) : Yvette, Stormy, Fairy, Gerben, Tabita, Beautifull Surprise, Wiara en Turf


naar boven


Copyright ©: Habo's Hof (2005-2017)