Eigen Paarden historie

Hoppe (1984 - 1997)


Hoppe (vader Peke 268) is in 1987 door Paul gekocht. Hoppe liep onder het zadel, voor de concourswagen, weidesleep en huif kar. Daarnaast werd ze ook voor de voltige gebruikt.
In 1989 zijn wij met Hoppe naar de fokdag van het Friesche Paarden Stamboek in Peize geweest.
Naast de keuring en opname in het Stamboek hebben we meegedaan een de rubrieken Bestgaand rijpaard en enkelspan voor de concourswagen.
Tijdens het bezoek van Koningin Beatrix in 1990 aan het Groningse Loppersum heeft Hoppe een voltige demonstratie gegeven.
Het warmlopen van mens en dier 's morgens vroeg en natuurlijk om alvast te wennen aan het feestgedruis.
Daarnaast heeft Hoppe ook enige jaren meegelopen bij het kanon van de Stichting "Veldartillerie 1860".3 september 2006


In 1997 had Hoppe dusdanig ernstige beenblessures dat wij hebben moeten besluiten na consultatie van diverse dierenartsen om haar te laten inslapen.
Een handelaar waar wij al jaren zaken mee hadden gedaan hebben wij gevraagd Hoppe voor ons te laten inslapen.Door de aanschaf van de Friese merrie Rikje T. hebben wij toegang gekregen tot de paard gegevens van het Friesch Paarden Stamboek. En uit pure nieuwsgierigheid hebben we de gegevens van Hoppe opgevraagd en wat bleek, Hoppe heeft in 2003 en 2004 nog veulens op de wereld gezet.Na enig speurwerk hebben we uiteindelijk contact kunnen leggen met de huidige eigenaren (vanaf 2001) van Hoppe in Duitsland. Ze waren verrast en ze waren enorm nieuwsgierig naar het verleden van Hoppe en we werden direct uitgenodigd. Ze is inmiddels een oude dame van 22 en heeft voorzover bekend, 2 stamboekveulens( hengsten) en 2 of 3 niet stamboekveulens op de wereld gezet.Er was de huidige eigenaren niets bekend van de blessures aan de voorbenen. Het was overigens nog wel duidelijk zichtbaar. Hoppe haar achterhand is versleten en dat was ook de reden waarom ze in 2005 haar laatste veulen heeft gehad. Hoppe mag tot haar dood bij de familie blijven. Ze staat samen met twee Friese merries (4 en 10 jaar) in mooie stallen en er is voldoende grasland aanwezig.
Haar een na laatste hengstveulen (2004) loopt ook nog bij de familie.Valerie (1987 - 2000)

Valerie (Merens) hebben wij als veulen gekocht. Ze kwam toen uit Frankrijk.
Wij hebben 2merrieveulens bij haar gefokt. Epine en Fifi.
Valerie heeft in een brandende stal gestaan waardoor ze ernstig longemfyseem opgelopen heeft.Omar (1995 - )


Omar was de pony van onze dochter. Op het moment dat zij ging studeren was het haar keus om Omar te verkopen. Hij wordt nu gebruikt in de gehandicapten rijlessen.Spook (1994 - )


Spook (Ost Fries) hebben wij als 3 jarige gekocht. Door tijdgebrek kwam de talentvolle merrie niet tot haar recht en hebben wij een beter tehuis voor haar gezocht en gevonden.
Spook was heer en meester in het land en dankt haar naam aan de aftekening op haar hoofd.Bartje (27 mei 1994 - 13 juni 2005)


Bart was tweede bezichtigings hengst in 's-Hertogenbosch. Helaas werd hij niet goedgekeurd en wachtte hem de slager.
Op het moment dat Paul Bart ophaalde werd hij voorzien van een dek met daarop het huwelijksaanzoek.13 juni 2005 (14.45 uur)


In memoriam Bartje (Jupiter van Odoorn geboren 27 mei 1994)

We hebben onze Bart in moeten laten slapen. Hij was hoefbevangen en het hoefbeen was gekanteld waardoor het uiteindelijk door de hoefzool heen kwam.

Bart was weinig fotogeniek maar we hebben wat leuke typische Bart plaatjes gevonden.

Een tweetal uitspraken over Bart:
"een guitige pony" en "zwarte fluweel snuitje".Bart 27 mei 1994 - 13 juni 2005

Klik hier om naar de galerie te gaan.


Snor (Habo's Against All Odds 1993 - 18 juni 2014)


Snor is een Tinkerruin. Waarom hij Snor heet ? Omdat hij 's winters een echte snor heeft van zo'n 15 cm lang.
De snor van Snor
Snor met sneeuw snor.Snor in de wind.
Snor op 17 jarige leeftijd.December 2010naar boven


Copyright ©: Habo's Hof (2005-2017)