Eigen Paarden

Turfje (1 juli 1990)


Turfje, Shetland merrie hebben wij op de paardenmarkt in Vries gekocht als gezelschap voor Bart. Ze stond tussen de voskleurige en dus veelgevraagde shetlanders een beetje apart te zijn. Mede gezien haar bouw was het lot wat haar te wachten stond wel duidelijk.....
Turf heeft er een gruwelijke hekel aan om binnen te moeten staan en dus staat ze ook buiten als het sneeuwt. Ze heeft weliswaar een afdak waar ze onder kan staan maar daar maakt ze geen gebruik van.
Turf heeft tijdens de vorst periode begin 2010 haar borstspier gfescheurd. Hierdoor kon ze amper lopen en waren de kansen op volledige genezing nihil, hetgeen het einde van Turf zou betekenen. Met behulp van pijnstillers heeft ze zich gelukkig kunnen herstellen. Helaas hadden deze pijnstillers wel als bijwerking dat ze ernstig hoefbevangen is geraakt.Rikje T. (13 juni 1997)


Rikje is een Friese merrie. Door een ongeluk in het land heeft ze als veulen een blessure opgelopen. Hierdoor heeft ze een wat diepere rug dan normaal en is ze ongeschikt om aangespannen of onder het zadel te rijden.
Doordat haar rug geen aangeboren afwijking is kan ze heel goed als fokmerrie dienst doen. Door haar afstamming is het een interessante merrie voor de fok. Ze heeft een vol papier met daarop 16 keer Preferent en 7 keer Model. Vader Jurjen 303 en moeders vader Foppe 290.Rikje op de Friese kwelders

Klik hier om naar de galerie te gaan.Rikje op een mooie herfst dag.Rikje op 10-jarige leeftijd

Klik hier om naar de galerie te gaan.


naar boven


Copyright ©: Habo's Hof (2005-2017)