Opvang Honden historie


Idoenja (1985 - 2000)

Doenja een Hollandse Herder teef die op haar 2 ½ jarige leeftijd inmiddels 3 bazen had gehad. Doenja heeft geruime tijd doorgebracht in een café waar de een haar aanhaalde en de ander haar wegschopte. Het gevolg laat zich raden, een angstige hond die het vertrouwen in de mens kwijt was. Met heel veel geduld en liefde is Doenja uiteindelijk een lieve gezinshond geworden en is van ouderdom gestorven op 14-jarige leeftijd.Beer (1985 - 1996)

Beer was een kruising Labrador x Golden Retriever die, als gevolg van een scheiding, nu op een klein flatje de gehele dag in de keuken van 2 x 3 meter moest liggen omdat hij”zo druk” was en het huis vies maakte met zijn haren. Beer werd weliswaar 4 keer per dag uitgelaten maar lekker rondvliegen en spelen met een bal of iets anders kon hij niet. Toen Beer uit pure wanhoop de pop van een kind pakte dat op bezoek was, moest Beer het toneel verlaten.
Wij hebben Beer opgehaald en zijn eigen speelgoed gegeven waarna hij een hele plezierige, rustige gezins-, huis- en knuffelhond bleek te zijn. Op 11-jarige leeftijd hebben we Beer moeten laten inslapen omdat zijn schouders dermate versleten waren dat hij niet meer zelfstandig kon lopen.Xantha (1988 - 2004)

Xantha (Basset Fauve de Bregtagne) was van Mieke haar moeder. Xantha was een regelmatige loge gedurende vele jaren. Op het moment dat Mieke haar moeder naar een verzorgingstehuis ging hebben wij Xantha definitief in huis genomen. Of ze er nu wel of niet was je hoorde of zag haar niet. Hier ligt ze op haar favoriete plekje in het zand onder een conifeer.Bagera


Wegens plotselinge emigratie van zijn baas naar Noorwegen heeft Bagera (Hollandse Herder) zijn quarantaine tijd bij ons doorgebracht.Floris (1997-...)


Floris, 10 jarige kruising Labrador/ jachthondje. Door omstandigheden zocht zijn baasje een goed tehuis voor hem. We hebben hem gelukkig heel snel kunnen doorplaatsen naar hele goede en lieve baasjes.Snuggles (15 april 2001-2010)


In verband met de emigratie van haar baasjes naar Groot Brittannië moest Snuggles in quarantaine totdat ze alle vaccinatie's heeft gehad en de waarden van anti stoffen (rabiës) in haar bloed goed genoeg zijn.
Snuggles voelde zich al vrij snel helemaal thuis. Toen ze na ruim 7 maanden aan alle voorwaarden voldeed om Groot Brittannië in te mogen werd ze opgehaald door haar baasjes.Klik hier om naar de galerie te gaan.


Snuggles is speciaal hondje. Ze heeft een eigen fanclub, een lobbygroep "houdt Snuggles in Nederland" en ze is een computer freak.

Klik hier voor leuke berichtjes voor en door Snuggles. [34 KB]


Yojo, circa 3-jarige Harzer Fuchs

Yojo hebben wij opgevangen omdat ze overlast met de buren zou veroorzaken. Zo konden wij in alle rust een nieuwe thuis voor dit lieve, aanhankelijke en mensgerichte niet gesteriliseerde teefje zoeken. Yojo is een Harzer Fuchs en is ongeveer anderhalf jaar geleden uit Duitsland meegenomen omdat ze daar leefde bij drank- en drugsverslaafde eigenaar en ernstig mishandeld werd. Alsgevolg van onregelmatige diensten van de eigenaren is de hond regelmatig alleen. Nieuwe buren hebben geklaagd over het blaffen van Yojo (wat ze in de afgelopen anderhalf jaar nooit had gedaan) en om de relatie met de buren niet verder te verstoren moest er voor Yojo een andere plek gevonden worden. Inmiddels hebben we die gevonden maar in verband met een geplande vakantie blijft Yojo wat langer bij ons zodat ze straks gewoon direct naar haar nieuwe baasje kan.
Meer informatie over het, in Nederland minder bekende, ras Harzer Fuchs ?Klik dan hier [25 KB] .Yojo en stagiaire Marieke

Yojo en stagiaire Marieke die zich bezig heeft gehouden met Yojo


Bruce (23 november 2006)


Bruce is een pup die niet opgevoed en dus ook niet zindelijk is. Hij kan daarom niet in huis en wij gaan proberen Bruce alsnog op te voeden en zindelijk te maken.Kennismaking met Stacey (rechts)Kennismaking met Spot (voorgrond) en StaceyBruce heeft eindelijk wat rust gevonden in een van de manden. Hij is erg onder de indruk van de nieuwe omgeving en de grote honden die hij niet kent.Bruce heeft slechte heupen en had op een gegeven moment een pootje uit de kom. We zijn daarmee naar de dierenarts geweest. Maar eigenlijk was het al niet meer nodig, want we konden het pootje zo weer in de kom klikken. Dat is niet gunstig, want dan is de kom wel erg ruim. Na overleg met de dierenarts hebben we voor hem een rustig tehuis gevonden, waar twee oudere honden zijn en hij zichzelf niet meer hoeft te bewijzen en daardoor kalmer en beter op zijn plek is. Hopelijk kan hij nog wat jaren genieten.
Voor Stacey betekende dit, dat ze na een relatief korte periode van bijna twee en halve maand, een andere "partner in crime" moest zoeken. Bruce en Stacey waren onafscheidelijk van elkaar geworden maar dat ging ten koste van de gezondheid van Bruce.
Bodie (18 juni 1999-2008)


Bodie is een 8-jarige Golden Retriever reu die in verband met persoonlijke omstandigheden van zijn baas, wisselend bij 2 gezinnen verbleef.
Op advies van onze dierenarts hebben we Bodie uitgebreid gewassen, geborsteld, zijn vacht ontklit en ontwormd.
We hebben een perfect nieuw thuis voor hem gevonden bij een gezin dat een oudere hond nog een kans wil geven.Smokey (7 februari 2000)


Smokey is van een internationaal vrachtwagen chauffeur en pendelde heen en weer. Door de week was ze bij de moeder van de chauffeur en in het weekeinde bij haar baas. Smokey heeft een hernia en arthrose. Het heen en weer reizen is voor de hond erg belastend. Daarnaast is vrije beweging voor haar veel beter dan uitgelaten worden aan een lijn.
Na een dag voelde ze zich al aardig thuis. De kennismaking met de andere honden verliep redelijk gladjes.
Ze ligt nu grotendeels in huis en wil het liefste op je voeten liggen, maar een lekker matje is ook prima.
Smokey loopt de hele dag los en kan zelf bepalen of zij in haar riante buitenverblijf, gevuld met een hele dikke laag stro wil gaan liggen.
Smokey is een echte mannenhond. Zodra er een man in de buurt is gaat ze direct aandacht vragen.Smokey is na een verblijf van ruim 3 jaar weer opgehaald door haar baas. Smokey herkende de auto van haar baas en was er niet meer bij weg te houden tot dat ze mee mocht in de auto.

Lobbes (2001)

Lobbes is een 8-jarige Bobtail (Old English Sheepdog). Lobbes moet, in verband met emigratie van zijn eigenaren naar Groot-Brittannië een aantal maanden bij ons doorbrengen. Omdat de inenting tegen hondsdolheid (Rabiës) verplicht is in Groot-Brittannië moet er minstens 30 dagen na de Rabiësenting, een bloedtest gedaan worden waarbij de zogenaamde Rabiëstiter bepaald wordt. Na een positieve uitslag (>0,5 IE/ml) moet een hond of kat nog 6 maanden wachten voor vertrek naar Groot-Brittannië.
We hebben Lobbes in een pleeggezin ondergebracht waar hij samen met een andere hond en katten gewoon in huis kan zijn. Bij ons is dat niet mogelijk.


Studiohan


Lobbes heeft 3 maanden lekker kunnen vliegen over de dijk bij Stavoren.


Studiohan


Bobo (1997 ? - 26 spetember 2009)

Bobo, een 12 jarige Parson Jack Russell Terriër. Zijn bazin heeft aan een ernstige ongeval hersenletsel overgehouden en kan dus niet meer voor hem zorgen.
Bobo is sterk vermagerd en we gaan hem nu eerst weer op gewicht en in conditie brengen en dan op zoek naar een nieuw thuis.Bobo is door de dierenarts onderzocht. Hij was zwaar ondervoed, bijna uitgedroogd, heeft een vergroeïng in de ruggewervel en zwaar verwaarloosd gebit. Daarnaast had hij prostaat klachten en is hij op advies van de dierenarts gecastreerd. Verder is vastgesteld dat zijn gezichtsvermogen nog zo'n 50 % is.
Bobo en de Welsh Corgi Meghan kunnen het enorm goed met elkaar vinden. Meghan fungeerde als een blindegeleidehond.

Bobo ligt overdag in een afgesloten stukje land met uitzicht over de paarden, honden en poezen. Omdat hij slecht ziet geeft een afgesloten stukje land hem rust en kan hij ongestoord slapen.
Bobo heeft geaccepteerd dat poes Smokey uit zijn bak eet.

Volgens onze informatie was hij 12 jaar oud maar volgens de dierenarts was hij minstens 15 jaar oud. We hebben Bobo in bijna 4 maanden weer op het juiste gewicht gekregen en hem lekker laten doen wat hij zelf wilde. Maar hij was gewoon op.
Otto (2001)

Otto, kruising Berner Sennen x Newfoundlander komt een poosje bij ons wonen in verband met prive omstandigheden van zijn baasje.

Otto bijna een jaar bij ons.
Otto, bijna 2 jaar bij ons.
Na een verblijf van twee en een half jaar op Habo's Hof is Otto weer opgehaald door zijn baasje.Hektor (30 juni 1996)


Toen wij in 1998 de boerderij kochten liep Hektor hier al. Zijn baas kon hem niet meenemen naar zijn nieuwe huis en had bedongen dat de kopers van de boerderij ook Hektor moesten overnemen.
Hektor is als pup uit voormalig Oost-Duitsland gekomen en zijn ouders waren honden die "de Muur" moesten bewaken. Hektor is dan ook een felle jongen en goede waakhond en zeker niet voor iedereen geschikt.
Hektor op 10-jarige leeftijd.
Hektor op 12-jarige leeftijd.
Maxima (10 maart 2002)


Maxi zoals ze genoemd wordt is bij ons gekomen in verband met ziekte van haar baasje.
Maxi samen met Meghan in het land.Gelukkig konden we Maxi binnen 2 weken herplaatsen.
In de zelfde stad, dezelfde straat, dezelfde flatportiek, zelfde soort woning alleen één flat eerder en één verdieping lager. Het moge duidelijk zijn dat Maxi zic h direct thuis voelde bij haar nieuwe baasjes.

naar boven


Copyright ©: Habo's Hof (2005-2017)